Startpagina - Nieuws - Adverteren - Contact
a a
 
Mobiliteit - Overheid - Vrije tijd - Werk en inkomen - Wonen - Zorg-producten
Zorg-producten.nl  
Welkom op Zorg-producten.nl
Het doel van deze site is om U een leidraad te geven in de wereld van de zorg. www.Zorg-producten.nl heeft onderwerpen geselecteerd die speciaal interessant zijn voor 50 plussers en ouderen. Een groeiende bevolkingsgroep die steeds meer zorg behoeft, maar daarnaast vooral mobiel en zelfstandig wil blijven.

Ook vindt U hier informatie over de mogelijkheden het leven zo aangenaam mogelijk te maken, zowel in de vorm van diensten als van producten.


Nieuws

Relatief veel gelegenheidsrokers in Nederland
Ruim een op de vier (25,2 procent) van de Nederlanders van 15 jaar of ouder rookt. Daarvan is 6 procentpunt gelegenheidsroker.

Kamer steunt manifest ouderenzorg Hugo Borst
De Tweede Kamer wil dat de regering het manifest voor betere ouderenzorg van Hugo Borst en Carin Gaemers omarmt.

Burgers meten vuurwerksmog rond jaarwisseling
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept de hulp in van burgers om rond de jaarwisseling de vuurwerksmog in hun woonplaats in kaart te brengen.

Veel diabetici weten niet dat ze coeliakie hebben
In Nederland lijden zo'n 100.000 mensen aan diabetes mellitus type 1. 6 procent daarvan heeft ook coeliakie, maar duizenden diabetici weten dat nog niet. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Sjoerd Bakker van VUmc.

Zwangere met vitamine D-tekort meer kans op kind met autisme
Vrouwen met een te lage vitamine D-spiegel tijdens hun zwangerschap vergroten daarmee het risico op autisme bij hun kinderen. Op zesjarige leeftijd hebben deze kinderen twee keer vaker problemen met sociale interactie en vertonen zij afwijkend gedrag in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Dit blijkt uit onderzoek van Australische wetenschappers in samenwerking met onderzoekers van het Erasmus MC.

Nieuwe techniek bij immunotherapie asbestkanker
Onderzoekers van Erasmus MC zijn erin geslaagd om tumorcellen te kweken waarmee het immuunsysteem van patiƫnten geactiveerd wordt. Hiermee lijkt er een nieuwe behandeling van asbestkanker te komen.

Nederlander positief over gezondheidszorg
Nederlanders oordelen onveranderd positief over het functioneren van de gezondheidszorg. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan dat het gezondheidszorgsysteem in grote lijnen goed werkt. Bijna 70 procent van de Nederlanders beoordeelt de huisartsenzorg als uitstekend of zeer goed. Slechts 5 procent meent dat het systeem helemaal opnieuw moet worden ingericht. Dit percentage lag in 2007 nog op 9 procent.

Massage herstelt spier ook van binnenuit
Een korte massage van ongeveer tien minuten helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan. Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie.

Hersenen sportieve ouderen presteren beter
Wandelen, fietsen, hardlopen of tuinieren; ouderen die veel bewegen hebben een betere kwaliteit zenuwbundels dan leeftijdgenoten die minder bewegen. Ook blijkt beweging het meest effect te hebben op het voorste deel van de hersenen, dat onder meer zorgt voor keuzes maken, vooruitdenken en handelen.